Gli amici del Cimitero Acattolico

Gli amici del Cimitero Acattolico

Glemte toner kan høres igen

HjemmesidenPosted by Steen Fri, April 20, 2012 06:54:06

Den fynske Franck Duo, der består af Ida Franck (cello) og Berit Juul Rasmussen (piano) har specialiseret sig i sonater. Særligt Dannelsesrejsen til Rom i 1800-tallet påkaldt sig Franck Duos opmærksomhed, og vi præsenterer fra duoens program følgende:

Med udgangspunkt i den danske komponist Niels Ravnkildes dagbøger fra midten af 1800-tallet tager vi jer med på hans dannelsesrejse til Rom, hvor han endte med at blive boende det meste af sit liv og hvor han blev et centrum for den skandinaviske koloni og skandinaviske kunstnere på besøg i byen. Vi beskriver hans møde med tidens prominente komponister som f.eks. Grieg, Liszt, Gade og Heise – både i ord og toner. Programmet indeholder bl.a. Griegs dejlige sonate for cello og klaver, sange af Ravnkilde samt musik af Liszt og Heise.

Musikken, der kan høres på denne hjemmeside, er Franck Duo med Niels Ravnkildes "Deuxieme Romance", oprindelig for violin og klaver. De trykte noder er uden årstal men formodentlig fra engang i 1870’erne. Det er tilegnet miss Annie Crawford, forfatterinden, der havde Niels Ravnkilde som lærer indtil hun flyttede fra Rom til Polen i forbindelse med ægteskabet med baron Eric von Rabe.

Læs mere om Franck Duo på http://www.franckduo.dk/

  • Comments(0)//nyheder.cimitero-acattolico-venner.dk/#post20